Bringsværd, Tor Åge


(1939 - )

toraage@online.no

Tor Åge Bringsværd er født i Skien og bosatt i Hølen i Akerhus. Han er forfatter og dramatiker.

Bringsværd er cand.mag. Tidligere arbeidet han som programsekretær i NRK/radio og var redaktør i Pax forlag og Den norske Bokklubben, men siden debuten i 1967 har han vært forfatter på heltid. Bringsværd er en svært produktiv forfatter og skriver like gjerne for barn og unge som for voksne. Forfatterskapet hans inneholder romaner, novellesamlinger, essaysamlinger, skuespill og barnebøker. Han har vært redaktør for mer enn 50 antologier. Arbeidene hans er oversatt til 23 språk, og teaterstykkene er oppført i 14 land.

I mange år samarbeidet Tor Åge Bringsværd med Jon Bing under forfatternavnet Bing og Bringsværd. På 60 – og 70 – tallet gjorde de science fiction anerkjent som litterær uttrykksform i Norge.

Ett av teaterstykkene hans er «Gullhjelmen», et historisk drømmespill som er satt opp på Kapitelberget i Skien flere ganger. Stykket er tenkt spilt annet hvert år, som en markering av middelalderbyen Skien.

Tor Åge Bringsværd har mottatt en lang rekke priser. Han er nominert til Nordisk råds litteraturpris to ganger. I 2000 fikk han Ibsenprisen.

Forfatteren er generalsekretær i Norsk Kartzoologisk Forening

Bibliografi:

http://www.gyldendal.no

Bøker av Tor Åge Bringsværd ved bibliotek i Telemark
Tips oss om nye linker eller feil på linker


| More


Forfattere